Hemma
Leksand
LIF
Borta
MoDo
MoDo

MoDo rivstartade med seger mot Leksand: "Vinner rättvist"

11 september 2021 15:05
MATCHRAPPORT

Hur starta säsongen på bästa sätt? Med tre poäng, givetvis.

MoDo fick en fin start i SDHL efter 3-1 borta mot Leksand.


Det satt en bit inne, men till slut redde saker och ting ut sig för MoDo i Tegera Arena.

Efter en lite trevande start och en första period som slutade 1–0 till Leksand, kom MoDo in i saker och ting allt eftersom.

I andra perioden var det bitvis hårt tryck mot hemmakassen och till slut kunde inte LIF-målkvakten Jule Flötgen stå emot längre. Mina Waxin avancerade in mot mitten, avlossade ett skott - och i röran framför mål fiskade Marion Allemoz upp pucken och satte den i nät.

MoDo hade bud på fler mål i mittronden men 1–1 stod sig perioden ut. Därefter blev det dock lite av en retroaktiv utdelning i tredje perioden och inom loppet av 5.47 kom 1-2 och 1-3 genom Erica Rieder och Julia Perjus.

Leksand jagade för en reducering och plockade tidigt ut målvakten för att chansa med en extra utespelare, men MoDo försvarade sig bra och när det väl brände till var Klara Peslarová säkerheten själv längst bak.

Tre poäng in på kontot direkt, alltså.

– I första perioden så tävlar vi inte på samma nivå som Leksand utan vi är 90-procentiga. Det var någonting som vi tryckte på rätt rejält inför andra perioden. En bit in i andra börjar vi jobba hårdare och då fick vi utdelning också, säger huvudtränare Björn Edlund och fortsätter:

– Sedan tycker jag att vi tar över mer och mer. Det är klart att det svänger lite, men jag tycker att period två och tre går till oss. Vi är aggressivare på lösa puckar, vinner fler närkamper, är mer kreativa, vårdar pucken på ett bättre sätt och har mer tanke i det vi gör. Vi vinner rättvist.

MoDo kom till spel med flertalet unga spelare. 16-åriga Julia Perjus var ombytt i en match förra säsongen men spelade för första gången från start mot Leksand – och gjorde alltså mål. Debuterade i SDHL gjorde även Mira Hallin och Ebba Hedqvist, båda födda 2006.

– Det var kul att se hur de vågade ta för sig och verkligen utmanade. Mira fick tid i powerplay idag också och visar att hon har bra speluppfattning och kyla med pucken. Hon är en framtida PP-spelare utan tvekan, säger Björn Edlund.

Noterbart är att MoDo fick starta säsongen utan fjolårets poängdrottning Lina Ljungblom, som är avstängd i de tre inledande omgångarna.

Glädjande var däremot att Lore Baudrit kunde vara med från start – planen var egentligen att hon skulle återvända först nästa helg, men rehabiliteringen av handskadan har gått så bra att hon kunde spela redan i premiären.

Laget reser nu vidare till Gävle och på söndagen klockan 13.00 är det nedsläpp mot Brynäs.